Ontwerp van slimme detectiesystemen voor permanente inzetbaarheid

Deadline

Ontwerp van slimme detectiesystemen voor permanente inzetbaarheid

Uitdaging

Binnen het SBO project "Design of smart sensing systems for permanent deployment" zullen we ontwerpmethoden ontwikkelen voor een nieuwe machine of proces, die rekening houden met sensoren en dataverwerking en -transmissie. Dit zal het mogelijk maken om betaalbare permanente instrumentatie te hebben voor monitoring/controle/regelgeving/besluitvorming.

In de huidige stand van de praktijk gebeurt de instrumentatie na het ontwerp, waardoor de installatiemogelijkheden beperkt zijn (door geometrische beperkingen, datatransmissiemogelijkheden, noodzaak tot systeemaanpassingen). Permanente oplossingen zijn afhankelijk van een beperkt aantal sensoren en bevatten geen dynamische grootheden zoals trillingen.

Projectdoelstellingen

In dit project willen we een codesignaanpak ontwikkelen van:

  1. Mechanische statische en dynamische functionele eisen;
  2. Relevante dynamische gegevens voor monitoring/controle/regelgeving/besluitvorming, en;
  3. Computationele vereisten (ingebedde inzet).

We zullen sensorische oplossingen van toenemende complexiteit onderzoeken: directe metingen, sensorfusie en virtuele sensoren. De ontwikkelde methodologieën zullen toelaten om optimale sensorplaatsing, (virtuele) detectieoplossingen en controllers te hebben die afhankelijk zijn van optimaal gelokaliseerde mechanische grootheden, lokale gegevensverwerking/datatransmissie met goed ontworpen systemen, en een redelijke kost voor massaproductie en permanente ontplooiing. De focus zal liggen op kosten, installatie en toegevoegde waarde. Een mogelijke applicatie case (SBO-demonstrator) is een lagerbelastingssensor voor een specifieke machine.

Interesse?

Design4SmartSensing_SBO is een strategisch basisonderzoek project (SBO). We zijn op zoek naar bedrijven die zich bij de gebruikersgroep willen aansluiten en met ons willen werken aan de valorisatie van het project.

Interesse? Gelieve onderstaand formulier in te vullen en we contacteren u zo snel mogelijk.